Категорії
Про нас

Компанія «Перша Рибна База» - відповідальний імпортер риби і морепродуктів в Україні . Основними видами діяльності нашої фірми є оптовий і роздрібний продаж з власних складів, а також в WEB- мережі через інтернет-магазини.

Детальніше...

Out of stock!
Enter your email to be informed when this product arrives:


Send Close

Акула

Акули належать до загону хрящових риб. Відмінні риси цього підвиду - подовжене тіло , великий плавник і велика кількість зубів.

Вченим відомо більше 400 видів цієї риби. Їх розміри варіюються від 20 см (дрібна глибоководна ) до 12м ( китова акула ) . Представники цього загону риб мешкають в усіх океанах і кліматичних поясах. Велика частина з них мешкає у солоній воді , але зустрічаються види , які мешкають у прісній . Більшість з них є хижаками.

Особливість цього виду риб полягає в тому , що їх кістяк складається повністю з хрящових тканин , тобто кістки в тілі акули відсутні повністю .

М'ясо практично всіх представників цього виду придатне в їжу. Воно відрізняється неприємним запахом в сирому вигляді. Тому перед приготуванням його спочатку відварюють .

Акуляче м'ясо в кулінарії використовують практично у всіх варіантах приготування. З нього роблять консерви , його солять , коптять , смажать , роблять салати і закуски.

У медицині особливою популярністю користується печінку акула . Вона багата речовинами , які за своїми властивостями схожі з ампіциліном . Різниця лише в тому , що речовини містяться в печінці акули не мають побічних ефектів.

Так само в м'ясі акули міститься велика кількість вітамінів , білків та амінокислот .

Недоліком вживання м'яса акули є той факт , що в ньому накопичується високу кількість ртуті , що робить його забороненим делікатесом для дітей та вагітних жінок.

Ця категорія порожня.
Забороняється використовувати, цитувати і копіювати будь-які матеріали сайту Fishmarket
в мережі Інтернет без повідомлення і дозволу адміністрації сайту.
2019 © Fishmarket.