Категорії
Про нас

Компанія «Перша Рибна База» - відповідальний імпортер риби і морепродуктів в Україні . Основними видами діяльності нашої фірми є оптовий і роздрібний продаж з власних складів, а також в WEB- мережі через інтернет-магазини.

Детальніше...

Out of stock!
Enter your email to be informed when this product arrives:


Send Close

Вялка бичка



Цікавий факт: При в'яленні бичок втрачає 80% вологи. Але корисні речовини, що містяться в ньому залишаються в м'ясі.


Бичок - риба у свіжому виді не особливо популярна. Але в'ялений бичок - це зовсім інший продукт. У нього існують натовпи шанувальників, які обожнюють солонуватий смак цієї риби в в'яленому вигляді.

В'ялені бички приваблюють прекрасним смаком і великою кількістю корисних речовин.

В'ялення риби - один з найдавніших способів збереження риби на тривалий термін. Але так само в'ялення є одним з найнебезпечніших видів переробки риби. Отруєння неякісно приготованим продуктом може призвести до дуже серйозних наслідків для організму людини. Тому для приготування в'яленого бичка потрібно чітко дотримуватися техніки приготування.

Технологічний процес в'ялення нескладний, але вимагає повної концентрації і вміння. Він складається з ретельного миття тушок риби, сортування за розмірами, засолу, отмочкі і, власне, самого в'ялення.

Мийка потрібна, для того щоб прибрати слиз з поверхні риби, яка може помішати посоленню і залишити неприємний присмак.

Сортування за розміром необхідна для того, щоб всі тушки просолювалися рівномірно, тому що час, за який риба просолюється до потрібного рівня, безпосередньо залежить від її розміру. До того ж від маси особи безпосередньо залежить час, який вони повинні утримуватися в розчині. Наприклад: при середній масі партії - 200г, час просаливания буде становити не більше 30 годин. А якщо середня маса буде 500г, то така партія буде знаходитися в розчині більше 3 діб.

Розчин для засолу риби являє собою суміш води і солі. При тому, солі має бути не менше 20 % від маси риби, яка буде в ньому перебувати.

Після просолювания, перед тим як приступити до в'ялення, рибу треба ополоскати в прісній воді. Цей процес прибере зайву сіль, яка після висихання утворює неприємну кірку на поверхні продукту .

Залежно від технічних засобів, які застосовуються, розрізняють штучне і природне в'ялення.

Штучне в'ялення проводиться в коптильних апаратах за спеціальною технологією.

Природне в'ялення відбувається на відкритому повітрі або в добре провітрюваних приміщеннях.

Помилково вважається, що сушений продукт має менше вологи, ніж в'ялений продукт. Процес в'ялення, так само, як і сушки вважається завершеним, коли в продукті залишається недостатня кількість води для життєдіяльності мікроорганізмів. Це дозволяє в'яленому продукту витримувати тривалі терміни зберігання.

Для в'ялення підходить риба в будь-якому стані - свіжа, охолоджена або морожена.


Забороняється використовувати, цитувати і копіювати будь-які матеріали сайту Fishmarket
в мережі Інтернет без повідомлення і дозволу адміністрації сайту.
2019 © Fishmarket.